06.05.08

Diverse frisbeegolf met Hanneke en Bas en anderen

Posted in Uncategorized at 14:16 by laura

Uiteraard hebben we Hanneke en Bas tijdens hun verblijf hier ook uitgebreid kennis laten meken met frisbeegolf. Natuurlijk hielp enorm mee dat ik voor mijn verjaardag (en Erik ook voor mijn verjaardag) frisbees hebben gekregen.

Als eerste hebben we in Guelph gefrisbeegolft, dit was nog voor we naar Algonquin gingen. Daar werd al snel hun liefde voor deze sport gewekt. En ik heb voor het eerst geoefend met mijn nieuwe frisbees. Moet nog een beetje aan ze wennen. Maar heb inmiddels begrepen dat ik voornamelijk nog moet oefenen op het gebruik van hyzer en unhyzer worpen maar daarbij moet je dan weer rekening houden of je een under- of overstable disc hebt. Erik kan dit uitleggen, maar ik ben ook steeds de draad kwijt.

Een week later hebben we nog maar eens een dagje frisbeegolfen ingelast. Besloten we de course in Cambridge eens te verkennen, ik was daar ook nog nooit geweest. De course was duidelijk heel erg leuk, veel boompjes en wat hoogteverschillen. Veel hoeken en niet te lange runs. Met veel plezier deze baan gedaan. Maar ja, slechts 9 holes en we waren eigenlijk nog niet uitgespeeld. Maar in Woodstock moest ook nog een baan zijn. Dus daar maar eens heen.

Waar Cambridge een positieve verassing was, bleek Woodstock juist tegen te vallen. Het is meer een groot grasveld met tee’s en baskets. Slecht aangegeven wat bij wat hoort, idioot lange runs en geen interessant landschap. De eerste hole is nog het leukst. Nu ja, laten we zeggen het interessantst. Aan de lange kant, en vanaf de tee is de basket gemakkelijk te zien. Echter, als je rechtdoor zou gooien ga je over een aardige inham van het naastgelegen meer heen. Dus liever maar op safe spelen en er een beetje omheen gooien. En juist als je dat dus probeert gaat het niet. Mijn eerste worp was prachtig, de tweede ging jammerlijk de verkeerde kant op en landde in het water, best ver in het water eigenlijk. Gelukkig ben ik niet te flauw, bovendien was het mijn nieuwe frisbee, dus schoenen uit, sokken uit, broek uit en het water in lopen. Erg ver dus het water ingelopen, helaas toch nog een stukje nat pak gehaald maar wel mijn frisbee terug. Geen foto’s, helaas.

Hanneke deed ook zoiets maar haar frisbee dreef gelukkig niet verder omdat hij in het gras landde. Een paar natte voeten en een stok waren daar al genoeg.

We hadden ook bij ons thuis nog een keer een klein feestje waarbij John op het lumineuze idee was gekomen om zijn opvouwbare basket mee te nemen. Dus deze in de tuin gezet en iedereen proberen te putten. en dan een heel spel eromheen. Dat was voornamelijk erg komisch.

In het laatste weekend nogmaals naar Cambridge gegaan, helaas was Bas al terug richting NL dus heeft hij gemist te zien hoe de echt goede gooiers werpen. Zowel Erik als Austin gingen die keer namelijk mee. Voor hen allebei ook de eerste keen in Cambridge. En ook zij waren erg te spreken over de course. Nadat we hem een keer gedaan hadden waren we ook dit keer nog niet uitgespeeld. We besloten hem nog een keer te doen maar dan met een ingenieus systeem van recombineren van tees en baskets. Dat was erg grappig en leverde ook wel een heel interessante baan op. Bovendien was het voor Hanneke wel een eyeopener hoe verschrikkelijk ver sommigen van ons zo’n frisbee kunnen werpen. Maar Austin gooide dan ook wel een van zijn mooiste worpen ooit op die middag.

Comments are closed.