08.05.08

Canada Day

Posted in Uncategorized at 14:30 by laura

Op 1 juli was het Canada Day. Wat we dan precies vieren is niet geheel duidelijk, maar het is in de praktijk gewoon een beetje slap aftreksel van onze Koniginnedag. Wel leuk overigens. Vlakbij ons huis was het Canada Day festijn van Waterloo te zien waarvoor de hele stad wel uit zou lopen. Dat was ook zo, met als gevolg dat onze hele buurt nu als parkeerterrein gold, maar voor ons was het gelukkig dus maar een paar minuten lopen. We hadden een mooi slaap-waak ritme voor Casper bedacht dat ons in de gelegenheid moest stellen met z’n vijven wat tijd door te brengen op het festival terrein. Helaas was Casper het daar niet mee eens. Dus Erik en ik gingen alvast vooruit met onze buurman Greg. Het festival had voorval veel vermaak voor kinderen: een vijftal enorme opblaas parcours achtige dingen en een olympiade met veel waterspelletjes. Het was supergezellig om daar zo allemaal tussendoor te lopen, en fantastisch weer. Verder was er een podium met leuke muziek toen we aankwamen, helaas was de band die daarna kwam ronduit vervelend. Ook heel mooi waren een aantal enorme vliegers.

Toen moest Greg terug naar huis om Harp te helpen eten voor te bereiden, wij zouden bij hen gaan barbecuen later. Ongeveer op datzelfde moment kwamen Robert met Anneke en Casper. Helaas was Casper nog wat te jong voor de diverse actviteiten maar we hebben genoten van de drukte en gelachen om alle activiteiten. Twee die het beschrijven echt waard zijn: op een pankje boven een grote ton water zet je een student. Dat plankje is verbonden met een drukknop. Daar tegenaan moet je een bal gooien, elk kind krijgt drie pogingen om de knop te raken. En de beloning raad je natuurlijk al: raak betekent dat het plankje wegklapt en de student in het water dondert. Een andere leuke activiteit was een enorme waterglijbaan. In Nederland zie je wel vaker een stuk zeil met water en zeep om op te glijden. Maar hier is her en der veel meer hoogteverschil dus heb je geen zeep nodig. Je legt gewoon een stuk zeil van een steile helling af, brandweerspuit erop en omstebeurt naar beneden glijden, erg leuk om zo even bij te kijken.

Daarna heerlijk gebarbecued bij de buren, tot laat in de avond gekletst en uiteraard heerlijk gegeten. Ook Anneke en Robert vonden het erg gezellig. Bovendien haden we vanuit de tuin redelijk goed uitzicht op het afsluitende vuurwerk bij het festival.

De dag daarop was het helaas weer tijd voor Anneke, Robert en Casper om te gaan. Het was echt heerlijk om weer bij te praten en superleuk om ook Casper te zien!

Omdat we nu op vakantie zijn hebben we helaas geen foto’s bij ons, deze komen dus later.

Comments are closed.