09.01.08

Ook aan het werk

Posted in Uncategorized at 15:27 by laura

Zo, de afgelopen weken gebeurde er eindelijk ook aardig wat bij mij in banenland. Ineens waren namelijk twee bedrijven erg geïnteresseerd. Ik ben twee maanden terug naar een banenbeurs in Toronto geweest waar ik nogmaals heb geprobeert Agfa Healthcare te overtuigen dat ze me echt heel graag willen hebben (na al eindeloze niet face-toface pogingen daartoe). En ook een aantal andere bedrijven.

Naar aanleiding hiervan ben ik inderdaad uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf in Mississauga. Was wel een leuk gesprek maar de bedrijfscultuur stond me niet verschrikkelijk aan en het is ook een uur rijden over een van de drukste wegen in de spits, niet optimaal zeg maar. Heb ook niets meer van ze gehoord.

En dus ook bij Agfa een gesprek, nu ja, ronde 1 = technisch telefonisch interview over mijn java kennis. Tja, dat ging niet heel best, ik had me in interview toch anders voorgesteld dan: ok, Hallo ik ben zus en zo enne wat kun je me vertellen over een class, wat is het verschil tussen een vector en een array, vertel even hoe je een filesysteem zou opbouwen wanneer dat vanaf scratch moet. Het was dus meer een examen en omdat ik dat niet verwacht had waren mijn antwoorden wat mij betreft vaak niet precies genoeg, te omschrijvend. Ook hier hoorde ik niets van terug. Dus zelf maar eens een weekje later per email contact gezocht. Prompt kreeg ik de dag daarop telefoon met een uitnodiging voor een face to face gesprek van minimaal twee uur. Blijkbaar was mijn interview toch goed genoeg gegaan. Het gesprek zou ook weer een technisch gedeelte bevatten dus nu gezorgd dat ik mijn termen kende.

En zo geschiedde: eerste uur: twee mensen hebben me doorgezaagd over allerlei technische java dingen en de diverse projecten die ik daarmee gedaan heb. Volgende uur twee nieuwe mensen over meer soft skills, communicatie en conflict hantering etc. Vooral veel voorbeelden bedenken dus. Toen 2 minuten pauze. En het volgende tweetal, na hallo zeggen lieten ze een papier achter met een probleem omschrijving waar ik twintig minuten over mocht nadenken. Daarna daar nog 35 minuten over gekletst. Erg grappig, lastig ook wel maar ik heb me al met al goed vermaakt. Was wel klein beetje gaar aan het eind. Maar erg tevreden. Twee dagen later werd ik gebeld of ik misschien nog eens langs kon komen om het hoofd R&D te ontmoeten. Uiteraard wilde ik dat wel. Hij vloog echter wel de dag erop ‘s middags naar de VS (hij woont vlakbij Minneapolis, meer dan 1000km verderop!), dus of ik de volgende dag ‘s ochtends 9:30 kon komen, uiteraard kon ik nog wel een plekje vrij maken. Was een leuk gesprek, niet heel informatief wel gezellig. En daarna werd me gevraagd om referenties te geven zodat die gechecked konden worden. Kortom, dit ging de goede kant op.

Om het nu allemaal een beetje chaotisch te maken belde Medicalis net na ik het telefonisch interview met Agfa had gehad. Ze hadden een vacature en ik had destijds een cv naar ze opgestuurd en of ik op gesprek wilde komen. Uiteraard wilde ik dat. Het eerste gesprek was uitermate gezellig, en er werd voornamelijk informatie mijn kant uit gestuurd, wat het bedrijf precies was etc. Maar blijkbaar heb ik ook genoeg van mezelf laten zien want ik kreeg daarna al snel een uitnodiging voor een tweede, wat meer diepgaand gesprek. Dit was met een developer en een project manager. Dit was echt een superleuk gesprek, heel relaxed. We zijn zo ongeveer over alle punten van mijn cv gegaan, en dat is best veel. En ik heb alle antwoorden met leuke voorbeelden doorspekt vond ik zelf. Kortom ik was erg tevreden en volgens mij zij ook. Bijna op het eind kwam natuurlijk voor mij wat tijd om vragen te stellen, na de helft van mijn serieuze vragen vroeg ik de developer waarom hij veganistisch was. Hij keek me even overdonderd aan, controleerde toen welk Tshirt hij aanhad en vervolgens hebben we het een poos erg leuk over eten gehad. Dit alles was inderdaad geinduceerd door zijn Tshirt, er stond namelijk op “Ask me why I’m vegan”, en tja, wat kon ik anders wanneer ik gevraagd wordt of ik nog vragen heb. Naar aanleiding van dit gesprek vroeg ook Medicalis om mijn referenties, dit gebeurde ongeveer twee dagen voordat Agfa om referenties vroeg dus het liep mooi gelijk.

Helaas waren de meeste van mijn referenties op vakantie, en Canadezen zijn er niet erg aan gewend dat Nederlanders gerust drie weken op vakantie kunnen gaan.

Dit was natuurlijk het moment voor ons om nog snel even een weekje op vakantie te gaan. Dus dat ook geregeld. Maar daarover is Erik nu aan het tikken.

Toen we terug waren was er van mijn referenties helaas nog niet heel erg veel terecht gekomen. Dus dat durde nog een weekje. Maar de week daarop weer een mailtje van Agfa. Dit mailtje arriveerde om 23:30 of ik de volgende dag misschien langs kon komen, tussen 10:00 en 11:00! Maar ach, ik zat achter mijn computer toen de mail binnenkwam en ik kon wel.

En daar werd mij een aanbod gedaan voor een baan als java developer!

Erg blij uiteraard. Ook Medicalis nog gebeld, ze waren nog heel erg geïnteresseerd maar vanwege veel drukte rond een nieuwe financier konden zij pas een week later mij een aanbod doen. En omdat het aanbod van Agfa maar een paar dagen geldig was heb ik dat lekker genomen.

Mijn eerste werkdag zal zijn op dinsdag 2 september (maandag is Labour Day, een nationale vrije dag), dat is dus morgen!

5 Comments

 1. Do said,

  September 2, 2008 at 2:06

  JOEPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geweldig zeg. Had in de wandelgangen al het één en ander gehoord, maar nu het hier staat is het echt he?!

  Goed gedaan!

  liefs

 2. hennepen said,

  September 3, 2008 at 9:55

  Hoi Lau,

  Van harte gefeliciteerd!!!! Ik kan me voorstellen dat je erg blij bent. Dikke kus en knuf. tante buuv’

 3. Ria said,

  September 7, 2008 at 10:00

  We zijn een weekje verstoken geweest van internet, lastig hoor, dus ik kan nu pas reageren. We hebben wat van de spanning van te voren mee mogen maken maar het is je gelukt! En terecht dat ze je aangenomen hebben!!
  Goed gedaan lieverd. Inmiddels zit de eerste week er al weer op en ik ben benieuwd.

  Kus Ria

 4. Kim said,

  September 8, 2008 at 22:37

  Van harte gefeliciteerd Laura!!! Ben benieuwd hoe het je bevalt op je werk.
  Groetjes Kim

 5. dave said,

  August 13, 2009 at 16:37

  I love this post 🙂

  Almost 1 year!