11.18.08

Oktoberfest

Posted in Uncategorized at 23:40 by erik

Sinds deze zomer is iemand die wij kennen van Demos in Toronto op stage: Jorien. We wilden natuurlijk wel wat afspreken, en Jorien stelde voor om samen naar de Oktoberfest-viering in Kitchener te gaan. Daar hadden we vorig jaar ook al wel iets van meegekregen, namelijk de parade, maar nog niets van het bier drinken en liederen zingen dat het eigenlijke feest is. Dus wij vonden het wel wat, en twee Duitse vrienden van Jorien hadden ook wel interesse. Er zijn een stuk of tien locaties waar je aan dit soort zaken kunt doen, en we hebben dus enigszins willekeurig een locatie uitgezocht en daar vijf kaartjes voor gehaald.

Op 11 oktober hadden we afgesproken. We haalden Jorien op van het busstation (ze kwam met de Greyhound). Helaas hadden Joriens vrienden op het laatste moment afgezegd, maar Jorien wist nog een Mexicaanse, Ivette, die wel mee wilde en wij konden Karishma overhalen om mee te gaan. De kaartjes die we gekocht hadden konden we dus nog allemaal gebruiken. We zijn toen een beetje door het centrum van Kitchener geslenterd, langs Oktoberfest-kraampjes en zo. Na de nodige versnaperingen gingen we even een souvenirwinkeltje in om hoedjes te kopen: van die groene Oostenrijks/Beierse hoedjes met een veer erop. Die konden we dan ‘s avonds opzetten. Tot slot vonden we nog een troepje stierlijk verveelde kinderen die aan het volksdansen waren. Daarna gingen we op weg.

We kwamen aan bij het gebouw van de Duits-Canadese jacht- en visclub waar we kaartjes voor hadden. Wij zetten onze hoedjes op en gingen naar binnen. Daar bleek dat er bijna niemand zonder hoedje was, dus het was een goede zet geweest ze te kopen. Verder waren er dames in dirndl, heren in Lederhosen, een meneer met een hoedje met een twee meter lange veer die recht omhoog stak, en nog allerlei merkwaardige mensen. We hebben gauw bier besteld (behalve Laura natuurlijk) en konden nog net een zitplaats vinden. Toen goed Duits eten gehaald. Ik had het natuurlijk als haan tussen deze vier kipjes goed getroffen en we hebben ook nog regelmatig gedanst.

Wat wel een beetje jammer was: het was weliswaar heel druk toen wij aankwamen, maar het bloedde toch al vrij gauw een beetje dood. Ik geloof dat we rond middernacht of zo weer vertrokken. Laura was ook een beetje teleurgesteld dat het niet gelukt was ons zat te voeren. Maar al met al toch een erg leuke avond gehad. Jorien en Ivette vertrokken de volgende dag weer.

Overigens kun je hier Joriens kijk op het hele gebeuren vinden, en nog een paar foto’s van Kitchener en het Hubertushaus (en onze ontbijttafel).

Comments are closed.