03.27.09

IJdelheid

Posted in Uncategorized at 20:54 by erik

Toen we in september in Nederland waren, ben ik ook even bij mijn voormalige vakgroep op de TU/e langs gegaan. Daar sprak ik onder andere met Hans Sterk, die mij vroeg of ik wel een keertje door het webtijdschrift WisActueel wilde worden geïnterviewd, over mijn verblijf in Canada en mijn werk hier. Dit is wat WisActueel over zichzelf zegt:

Wisactueel is een digitaal wiskundemagazine van Jet-Net voor wiskundedocenten in het voortgezet onderwijs. Het legt de relatie tussen de lesstof en de toepassing van wiskunde in het bedrijfsleven. Wisactueel geeft illustraties van wiskundetoepassingen in bedrijven en van Jet-Net activiteiten waarbij leerlingen in contact komen met wiskundigen. Daarnaast biedt Wisactueel opdrachten die bij een van de artikelen horen.

Daar was ik natuurlijk wel voor in, dus een paar maanden later, begin Februari, hadden we een Skype-afspraak gemaakt, ik aan mijn ontbijt en Hans en zijn mede-redactielid Betty Majoor na hun lunch. We hebben een uurtje gezellig gekletst en daarover heeft Betty toen een stuk geschreven. Maar daarmee was het nog niet klaar: Hans en Betty vroegen ook of ik een foto van mijzelf kon opsturen. Nou vinden wij fotograferen wel leuk, dus dat was geen probleem.

Nadat Joost en Ria bij hun verblijf hier naar Rockwood waren gegaan, wilden wij er eigenlijk ook wel weer eens heen, en een foto met wat sneeuw en zo was natuurlijk wel een leuk idee. Dus zo gezegd, zo gedaan: wij togen met fototoestel naar de potholes in Rockwood. We hebben er een paar uur rondgewandeld, en Laura heeft een heleboel foto’s van mij gemaakt. Een klein deel van het resultaat kun je in de gallery bewonderen, en ook in het het artikel van WisActueel zelf; als ik een fanclub had zouden ze hier vast erg blij mee zijn! Hier vast twee voorproefjes en een andere mooie foto die we toen gemaakt hebben:

1 Comment

  1. Ria said,

    April 24, 2009 at 15:37

    Behoorlijk ijdel, inderdaad, we hebben nu geen gebrek aan foto’s van je voor eventueel opsporing verzocht.