03.17.09

Joost en Ria op bezoek, reprise

Posted in Uncategorized at 18:23 by erik

We gaan proberen de komende tijd even een inhaalslag voor ons blog te maken; in het kader daarvan nu een post over Kerst en nieuwjaar.

Nadat we bij de familie van Steph, een goede vriendin van ons, kerstavond en eerste kerstdag hadden doorgebracht, kwamen Joost en Ria rond de afgelopen jaarwisseling opnieuw bij ons op bezoek. Ze kwamen aan op tweede kerstdag en vertrokken weer op 11 januari. Het was natuurlijk erg leuk ze weer te zien.

We zijn eerst maar eens begonnen met een groot feest organiseren: ter ere van de jaarwisseling. We hadden de uitnodigingen al verstuurd voordat er sprake van was dat Joost en Ria zouden komen, en het was natuurlijk alleen maar extra leuk dat ze er waren. Ria heeft heerlijke oliebollen en appelbeignets gebakken en we hadden uiteraard verder ook grote hoeveelheden ander voedsel toebereid, zoals dat bij ons gebruikelijk is. Er waren veel vrienden, collega’s van zowel Laura als mij, en we hebben gesjoeld en allerlei andere leuke dingen gedaan. Net als vorig jaar geen vuurwerk.

Ook zijn we nog drie dagen gaan skieën in Blue Mountain, het skigebied bij Collingwood. Dit keer hadden we de twee overnachtingen geboekt bij een ontzettend schattig hotelletje in Collingwood, in plaats van bij het skigebied zelf. Op weg naar Collingwood toe kwamen we in de ergste sneeuwstorm die we tot nog toe op de weg hebben meegemaakt; het had echt niet te veel gescheeld of we waren vast komen te zitten. Ik had het op zich wel leuk gevonden om onze kennis over hoe je je dan warm hoort te houden nu eens eindelijk in de praktijk te brengen: fijn onze (zelf samengestelde) overlevingskist uitpakken die we nu al anderhalf jaar meezeulen, iedereen een fleecedeken om, dan een kaars aansteken in de auto, iedereen een reep eten, en als het echt vreselijk koud wordt de autostoelen in de fik voor de warmte — dat laatste zou ik dan weer minder leuk gevonden hebben. Maar het was dus niet nodig.

We hebben twee keer voortreffelijk gegeten in Collingwood; onder andere een keer bij ons (sindsdien) favoriete indiase restaurant, het Collingwood Tandoori House.

Vlak voor we de derde dag zouden stoppen begon het flink te regenen, maar het was op de skihellingen eigenlijk nog behoorlijk diep onder nul. (Een van de hogere luchtlagen zal dus wel warmer zijn geweest.) Dat had het gevolg dat de vallende regen direct bevroor zodra hij in aanraking kwam met iets op de grond; of dat nu sneeuw was (leidde tot een dun laagje op de piste, maar daar hadden we eigenlijk niet zo’n last van) of een skiër (leidde tot een ijskoek op elk van ons). Wij hadden dus toen wij bij de auto terugkwamen allemaal een laagje ijs van een mm of wat over onze jassen heen. Heel interessant, want dat ijs was natuurlijk niet buigzaam. Omdat wij zo eigenwijs waren, desondanks toch te bewegen, gaf het een bijzonder craquelé effect.

Een paar dagen later was het al weer tijd om te vertrekken voor Joost en Ria. Ze waren hier geweest in een behoorlijk koude tijd: op de dag van hun vertrek merkten we dat de colaflessen die we in de garage hadden opgeslagen, waren opengebarsten omdat ze bevroren waren! We hebben het nog even geprobeerd, maar na ontdooien smaakte de cola een beetje naar benzine en plastic, dus we hebben hem maar weggegooid…

4 Comments

 1. Wmijn said,

  March 18, 2009 at 1:03

  Jaaa! Geef ons meer verhalen (en brood en spelen, was het toch?).

  Het klinkt in ieder geval als een geslaagde jaarwisseling en daaromtrent.

 2. Blog Home » IJdelheid said,

  March 27, 2009 at 20:55

  […] Joost en Ria bij hun verblijf hier naar Rockwood waren gegaan, wilden wij er eigenlijk ook wel weer eens heen, en een foto met wat […]

 3. Blog Home » Weekendje weg said,

  April 20, 2009 at 17:12

  […] zondagavond hebben we gegeten bij onze favoriete Indiër, in Collingwood. Het is jammer dat hij niet bij ons in Waterloo wil bezorgen. Misschien wel een […]

 4. Ria said,

  April 24, 2009 at 15:35

  Zo mijn computer doet het weer en ook hen ik weer een logginname dus even mijn kant van het verhaal.

  Het lijkt wel idyllisch zo’n oliebakkende Russische dame in de garage maar het was op dat moment 18 graden onder nul buiten (om 18.00 uur) het was dus ook knap koud binnen. Het skieen was weer geweldig, heerlijke poedersneeuw in plaats van een gebrekkige techniek zoals in de Alpen, ski ik nu als een prof, maar koud…dubbele handschoenen en je tenen als bevroren klompjes in de schoenen dan toch maar weer de Alpen volgend jaar.
  In augustus gaan we Canada in de zomer proberen.