04.14.09

Weekendje weg

Posted in Uncategorized at 22:00 by erik

We zijn nog steeds aan het bijschrijven. Dit keer duurde het wat langer, omdat er tussendoor nogal wat is gebeurd. In de volgende post meer.

Op 16 februari werd dit jaar hier in Ontario Family Day gevierd, ook wel bekend als “we need a public holiday in February”-day of “hey, it’s President’s Day in the US”-day. Het komt erop neer dat we een dag vrij hadden zonder al te goede reden, maar ja, wij klagen niet.

Dit jaar wilden we naar Collingwood en Duntroon gaan om daar één dag te skiën, één dag te langlaufen en één dag te gaan sneeuwschoen-wandelen (dat is met van die tennisrackets). Dat was echter voordat we bedachten dat in dat weekend ook nog eens Valentijnsdag viel (op zaterdag) en dat we dus met geen mogelijkheid ergens een overnachting zouden kunnen regelen. Gelukkig bleek echter dat Mark en Steph van plan waren dat weekend in het enorme huis van Marks ouders in Duntroon door te brengen, die zelf druk bezig waren met vakantie vieren in Florida. Steph en Mark wilden ons graag meenemen.

Daar hadden we wel oren naar, dus togen we op de vrijdag daaraan voorafgaand na het werk naar Duntroon. Het huis was makkelijk te vinden en prachtig. Duntroon zelf bestaat uit een aantal huizen die aan de wegen van een kruispunt staan; dit huis staat net een beetje van de weg af. We kwamen er vrijdagavond aan. We kregen nog even een rondleiding door het huis en zijn toen vrij gauw naar bed gegaan.

De volgende ochtend hebben we eerst maar eens boodschappen gedaan in de nabijgelegen wereldstad Stayner. Toen zijn we een wandeling gaan maken. Er was een interessant plasje op het pad, waar duidelijk eerst water bevroren was, toen de ijslaag gebroken, en vervolgens de boel weer dichtgevroren:

Het was een mooie wandeling en natuurlijk ook een prima gelegenheid voor de twee honden van Mark en Steph om even buiten rond te lopen. ‘s Avonds hebben we wat gekletst, op de bank zittend. Laura was moe.

Op zondag gingen Mark en Steph naar een broer van Mark, terwijl wij wilden gaan skiën in Collingwood. Dat hebben we ook gedaan, maar het ging allemaal niet zo lekker dus we zijn er relatief vroeg weer mee opgehouden. We hebben wel even geïnformeerd naar langlaufmogelijkheden in de omgeving, vooral voor maandag; we wisten dat dat prima in Duntroon kon, maar er bleken nog twee mogelijkheden te zijn. We besloten even in Duntroon te kijken hoe de baan erbij lag, en ook even te informeren naar mogelijkheden voor mij om een stel langlaufski’s te kopen (plus schoenen, stokken etc.) De baan bleek er prachtig bij te liggen, en ski’s hebben we ook maar gelijk gekocht. Ze moesten nog even gewaxt en zo worden, dus we besloten ze maandag op te halen als we toch wilden gaan langlaufen.

Op zondagavond hebben we gegeten bij onze favoriete Indiër, in Collingwood. Het is jammer dat hij niet bij ons in Waterloo wil bezorgen. Misschien wel een keer een ritje (van vijf uur heen en weer) waard om zomaar te gaan eten.

Maandag gingen we dus langlaufen. Steph en Mark bleven thuis en deden niets. Dat vonden we wel fascinerend, het zou voor ons veel te inactief zijn geweest, zeker na zo’n rustige dag waarin ze alleen naar Marks broer waren geweest. Maar ieder zijn ding, zoals dat heet. Maar het was voordat we vertrokken al duidelijk dat wij wat meer dingen zouden ondernemen.

Mijn ski’s waren klaar en deden het prima. We hebben 7 a 8 kilometer gelanglauft en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Een heerlijk weekend!

Comments are closed.