08.07.09

Chicoutimi

Posted in Uncategorized at 19:54 by laura

Afgelopen nacht was het koud, slechts 11 graden, maar met onze extra fleecedekens, en Erik en ik de fleece binnenslaapzak was het goed te doen. ‘s Morgens heel vroeg was het prachtig weer, maar vanaf 7:00 regende het, en dat deed het nog steeds om 10:00. Dus helaas niet wandelen vandaag, en dat terwijl we net gisteren geconstateerd hadden dat onze wandelschoenen eindelijk droog waren na onze natte tocht van vorige week zondag.

Dus maar besloten naar het dichtbijgelegen Chicoutimi te gaan om te zien of daar wat te doen was. In eerste instantie leek het ons een knap saai stadje, zeker in het druilerige weer. Bij de kade vonden we wat toeristische zooi waarbij mensen hun zelfgeschilderde werk aan de man probeerden te brengen. Een van de mensen vroeg daar, tot onze grote afschuw, of we Amerikaans waren. Maar dat bleek ingegeven te zijn door mijn American Metal trui, die weliswaar heel fout is, maar ook heerlijk warm. En bovendien in Canada gekocht, twee zomers terug.

Maar bij de kade aangekomen bleek een heel leuk multicultureel festival aan de gang te zijn. Met een hoop gezellige stalletjes, beroerd voedsel en leuke dan wel komische muziek.We hebben eerst maar eens een nieuwe zonnebril aangeschaft voor zowel Joost als mij. En toen heb ik ook nog maar een super stoere lekkere warme herfst jas gekocht. Daarna richting de muziek gelopen. Binnen ergens viel binnen een Ierse dansgroep te bezichtigen die wel leuk was. En buiten was er Afrikaanse muziek. Dus vanaf het nabijgelegen terras van de muziek genoten en een lunch gegeten die redelijk beroerd was. Die wel weer afgesloten met voor ieder een wafel die helemaal zo slecht niet was. En nu de zon echt doorbrak werd het ook nog eens een mooie dag. Intussen waren wij erg in trek bij de enqueteurs, wel drie keer kwam iemand ons vragen waar we vandaan kwamen en wat we ervan vonden. Daarna begon binnen een Tiroler trio te zingen en waarempel ook te jodelen. Sjoerd en ik hebben er erg van genoten en heel hard gelachen.

Na een paar uur lekker luieren weer verder over het festival terrein gelopen. Achter de stalletjes bleek ook nog een heel veld te zijn met allerhande kinderactiviteiten. Een van de mooiste was een zweefmolen aangedreven door een fietsmechanisme waardoor de man (zie foto) die het bediende zelf de snelheid maar ook de richting kon bepalen. Ook was er een soort idioot die erg interessante toeren op een fiets uithaalde, de foto’s spreken voor zich.

Vervolgens zijn we nog naar een oude, vervallen en zeer fotogenieke papierpulpfabriek met museum. We hadden nog maar anderhalf uur dus we besloten enkel buiten de gebouwen te bekijken en niet het museum zelf. Het was erg mooi en het beetje informatie dat er was vertelde ons wel iets. Maar verder was het toch gissen naar de werking en functie van de verschillende overblijfselen.

Een snel maal gegeten en daarna weer aan de plicht: het uitzoeken van de (grrrr) 160 foto’s die Erik heeft gemaakt en het schrijven van deze post. Oh ja, en de was doen. Inmiddels is het erg koud maar ben ik bijna klaar.

Comments are closed.