08.08.09

Eindelijk weer droge schoenen

Posted in Uncategorized at 18:29 by laura

Vandaag (zaterdag) zou een prachtige wandeldag worden, geen regen en niet al te warm. Bovendien waren onze wandelschoenen eindelijk droog dus daar moesten we gebruik van maken. We hadden vanochtend niet een erg snelle start, maar dat is normaal voor ons.

Maar even na 12:00 waren we dan toch op het beginpunt van onze wandeling. Het was een relatief korte wandeling (3,5km heen en dezelfde weg terug) maar het zou wel heel steil zijn. En omdat het beschreven stond als een van de mooiste wandelingen in het gebied waren we bepaald niet de enigen die deze wandeling aan het doen waren, het was nog net geen ganzenmars maar vaak wel druk op het pad.

De wandeling was inderdaad erg steil, eerst een lange klim naar een zadelpunt, en toen weer afdalen in het volgende dal. Op het eindpunt was een groot Maria beeld. Ik heb samen met Sjoerd opgelopen, het was lang geleden dat ik hem zo kon bijhouden. Ria had van ons twee wandelstokken geleend en dat hielp ook aardig, ze is zowaar niet gevallen. Een van de bijkomende voordelen is dat iedereen ruimte voor je maakt.

Daarna nog wat gedronken in het informatie centrum en vervolgens nog een 1,5km, gemakkelijke wandeling gedaan om even uit te lopen, en omdat het gewoon een mooiere route terug naar de auto was.

Verder niets bijzonders te melden eigenlijk over deze dag. Dus nog een paar overige zaken:

  • we zijn duidelijk geen Canadese kampeerders, we hebben pas drie keer een vuur gestookt
  • we zijn nota bene op vakantie met vijf mensen en drie laptops!
  • veel mensen spreken hier echt geen Engels, en waag het niet te vragen of iemand Engels spreekt, dan zijn ze meteen Oost Indisch doof
  • Ria en ik hebben vandaag dolfijnen gezien, maar de rest gelooft ons niet, maar in mijn beleving hebben golfjes geen rugvinnen normaliter
  • iedereen heeft al zeker drie boeken uit, behalve ik!

Comments are closed.