08.04.09

Lekker spelen in de modder

Posted in Uncategorized at 19:51 by laura

Zondagochtend om 6:00 ging de wekker! Snel opgestaan, banaan of mueslireep gegeten en in de auto gesprongen. Op 15 minuten rijden moest een pad zijn naar een uitkijkpost waar je ‘s ochtends vroeg elanden konden zien, als je geluk had natuurlijk. Dat geluk hadden we helaas niet, maar het was er wel erg mooi. Prachtig uitzicht over meren en eilandjes, alles bedekt in sprookjesachtige nevels en mist. Morgen wel nog eens proberen om zo’n eland te pakken te krijgen.

Op de terugweg nog een paar uitzichtpunten bezocht en ook even naar het weerbericht gekeken in het informatiecentrum: 90% kans op regen. Dat hadden we al gemerkt ja.

Daarna terug naar de camping en op ons gemakje ontbeten en gedouched. Eigenlijk was er daarna een wandeling gepland, maar ja, die regen he. Maar al met al was het de eerste echte dag van de vakantie en voelden de meesten van ons toch echt een urgente behoefte te wandelen. Alle korte wandelingen waren echter ver weg en bovendien was het nog vroeg. Dus toch maar besloten de 11km lange wandeling te gaan doen, regenjassen mee.

Na een half uur zijn we overstag gegaan en hebben toch echt onze jassen/poncho’s aangedaan. We hebben ze ook niet meer uitgehad. Het was een prachtige wandeling met veel uitzichtspunten. De wandeling was ook erg afwisselend, zowel in landschap als in de stijl van het pad. Bovendien ook afwisselend in stijgen en dalen. Enkel de regen, die was gewoon gestaag maar dat mocht de pret niet drukken. Halverwege besloten Erik, Joost en ik nog even naar een extra uitzichtspunt te lopen. Het was een extra mooie.

Bij terugkomst bleek dat we een val van Ria hadden gemist, ze wilde (zo gaat het verhaal) op een boomstronk gaan zitten maar kiepte achterover. Dat was het begin van veel hilariteit.
En nog steeds regende het.
Vanaf dit punt werd het pad modderiger en vooral ook glibberiger. Een stukje verder was er bovendien een glibberig afstapje van ongeveer een halve meter. Erik hielp Ria met naar beneden komen. Maar Ria vond Erik’s suggestie om in zijn armen te springen niet zo’n goede, dus enkel met hand vashouden zette ze een stap en hoep, gleden haar voeten onder haar weg en gebruikte ze het afstapje als glijbaan. Toen was ze aan twee kanten modderig.
En nog steeds regende het.
En het bleef glibberig, met een fijn 3 meter lange, 3 meter brede soort glijbaan die we toen tegenkwamen hadden we het allemaal een klein beetje lastig. Maar we kwamen er allemaal zonder kleerscheuren af, nu ja, behalve Ria natuurlijk. Ria probeerde ongeveer hetzelfde te doen als Sjoerd: je vasthoden aan een soort erg buigzame boom die op de grond lag en die als soort touw te gebruiken en dan achteruit naar beneden te lopen. Helaas gleden ook hier haar voetjes onderuit waardoor ze op haar buik belandde en zo naar beneden gleed. Hard lachend onderwijl, wij nog harder lachend. Ze was toen heeeeeel erg modderig.
De modder was ook erg goed om sporen te kunnen zien waardoor we goed konden zien waar de bevers aan het werk waren geweest en gelopen. En het kon nooit lang geleden zijn aangezien het nog steeds regende en de sporen erg duidelijk te zien waren.
Hier en daar moesten we flink van het pad af omdat het te nat en te modderig was. Op een van deze tochten is Ria ook nog een beetje onderuit gegaan, geen idee hoe ze dat nu weer deed. Maar weer een ander deel van haar was toen modderig.
En het regende nog steeds. En inmiddels was iedereen erg nat tot op zijn/haar ondergoed (behalve Erik, zijn Tshirt was nog enigszins droog). Het laatste stuk was het pad gelukkig wat vlakker en niet zo glibberig meer. Maar het pad was nu hier en daar wel erg nat, als in: tot je enkels in het water. Maar gezien we toch allemaal sopten in onze schoenen hadden wij daar niet zo’n last van en sjouwden we gewoon door de plassen. Enkel Joost had een probleem, zijn schoenen  waren nog een beetje droog en dat probeerde hij zo te houden. Tot ook hij het opgaf. Daarnaast was het enkel soms lastig dat je de obstakels op het pad niet erg goed meer kon zien, hierdoor stapte Ria op een ongeziene boomwortel en ging er nog maar eens bij liggen, midden in een 10cm diepe plas. Maar ik denk dat ze er niet modderiger van werd dit keer, eerder minder modderig. En natter worden kon ook al niet meer dus al met al was het niet zo heel erg.
En het regende nog steeds. We hebben eigenlijk heerlijk gewandeld, en erg veel gelachen, het was ook een hele mooie wandeling. En de regen… die hadden we verwacht, misschien niet zo veel en zo gestaag maar het mocht de pret niet drukken.
Daarna lekker warm geworden, gekookt en gegeten en niet te laat naar bed.

4 Comments

 1. uschi said,

  August 5, 2009 at 3:02

  de 2. foto laat jullie bij het ochtend-gebed zien?

  Wat aardig van je, Ria, dat je de hele dag voor het vermaak van de groep zorgde, hoe kan je anders aan het lachen blijven bij zo’n weer, he?

  Hierna kan het weer niet meer slechter worden! Stralende zon stuur ik jullie!

 2. dave said,

  August 5, 2009 at 5:46

  I love the pictures… it looks incredible there!

  I do think that sunshine is coming soon. Next week sounds like it should be beautiful, so eventually you should dry out 🙂

  Hope you find your moose, and please don’t be eaten by bears!

 3. laura said,

  August 5, 2009 at 16:54

  Hmm, more rain again today, but all in all much better weather then earlier this week.

  Until now I only get eaten by mosquito’s they do a really good job at least. Will try avoid getting eaten by bears, only let them nibble a bit, is that ok?

 4. dave said,

  August 5, 2009 at 18:09

  Hmm, sure, ok. Perhaps more fun fending off bears than mosquitoes anyways 🙂