08.05.09

Mauricie naar Portneuf

Posted in Uncategorized at 16:06 by laura

Vandaag (dinsdag 4 augustus) was het tijd om verder te gaan voor ons. En omdat we toch op tijd wilden vertrekken, zijn we maar extra vroeg opgestaan om ook te proberen nog een eland mee te pakken. Dus de wekker weer om 6:00 en om ongeveer 6:40 waren we op onze elanden bekijk plek. Dit keer hadden we ook boeken meegenomen om het wat langer uit te kunnen houden. Het was veel helderder dan de vorige keer waardoor we door de kijken verder konden kijken maar het was dus ook minder sprookjesachtig.
Sjoerd vond twee otters door de verrekijker waar we allemaal even van genoten hebben. Dat was erg leuk en voor allen de eerste keer dat we otters in het wild zagen. Helaas verder wederom geen elanden gezien.

Daarna ons boeltje gepakt en op weg naar Trois-Rivieres. Daar hebben we uitgebreid koffie gedronken en het stadje bekeken. Wat ons erg opviel (ook al in eerdere dorpjes en stadjes) zijn de buitentrappen naar de verschillende verdiepingen. Lijkt ons erg onhandig in de winter met alle sneeuw. Maar het geeft wel een heel grappig stadsbeeld. We zijn ook nog even in een mooie achthoekige kerk geweest met hele mooie gebrandschilderde ramen.

We hadden voor ‘s avonds een camping uitgezocht die erg groot is en dus waarschijnlijk wel internet had. Dat bleek ook zo te zijn. Er was ook een zwembad waar Ria en ik dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Verder typeerde de camping zich door een enorm aantal vaste gasten die fijne tuintjes hebben gemaakt met allerhande rotzooi daarin. Opvallende toch hoe universeel dat is, de verschillen met vaste plaatsen op de grote campings in Zeeland is echt niet heel groot. Behalve dan dat hier iedereen zich hier verplaatst in golfkarretjes, zelfs voor het bekijken van een petanque wedstrijd kom je je karretje niet uit. Terwijl ik heel belanrijke dingen aan het doen was zoals het posten van de eerste blogs en het uitzoeken van de foto’s (okokokok, en ook aan het chatten) hebben de anderen een rondje gemaak over de camping bij nacht, zie hieronder het resultaat. Daarna niet vroeg naar bed! (Ook niet heel erg laat trouwens.)

Comments are closed.