08.04.09

Naar Québec

Posted in Uncategorized at 16:03 by laura

Onze zomervakantie is aangebroken en ik ga weer een dappere poging doen doen om netjes bij te schrijven. Omdat de moed me een beetje in de schoenen zinkt bij het idee dat ik nog hel wat in te halen heb begin ik mooi bij het begin van de vakantie.

Op donderdag (30 juli) waren Erik en ik nog fijn aan het werk terwijl vanaf een uur of twee/drie  mijn ouders ons nieuwe huis verkenden. Aan het eind van de werkdag kwamen wij ook thuis en was de feestelijke begroeting. Daarna het pakken van onze spullen aangezien we zo druk zijn geweest dat ik daar nog geen tijd voor had gehad (gelukkig was het huis wel aan kant, voor even dan). Daarna niet al te laat naar bed.

Vrijdagochtend vroeg op (Joost, Ria en Sjoerd nog vroeger vanwege de jetlag) en de gehuurde auto ophalen, een klein minibusje waar we met gemak allemaal in kunnen. Maar al die bagage moest ook mee, en omdat we zoveel ruimte hadden, hadden we niet ontzettend efficient gepakt. Maar we hadden gelukkig een stoel te veel die er uit kon en dat gaf ons precies genoeg ruimte om onszelf en al onze bagage mee te nemen. We zaten propvol. Na een korte stop bij de Canadian Tire voor een matje voor Sjoerd gingen we echt op weg richting Québec.

Toronto ging snel, wel wat file gehad maar niet meer dan 20 minuten oponthoud dus dat viel mee. Na Toronto een eerste stop gemaakt en Sjoerd kennis laten maken met de echte door en door Canadese koffieketen Tim Hortons, daar gelunchd.

Ook Montréal ging erg voorspoedig, eigenlijk helemaal geen oponthoud daar. Daarna een restaurantje opgezocht in de buurt van Berthierville. Heerlijk gegeten lekker rustig aan gedaan (voor zover dat werkt in Canadese restaurants waar de kok altijd haast heeft en je hoofdgerecht al komt voor je voorgerecht op is). Daarna nog ongeveer anderhalf uur doorgereden naar het Nationale Park Du Mauricie. Ingecheckt, hopen met informatie gekregen, richting camping (het was donker inmiddels, wordt hier vroeger donker dan gepland) en toen ging het regenen!

Dus in de regen, in het licht van de koplampen de tent opgezet, dat was wel een beetje onhandig. Gelukkig hield het snel weer op met regenen. Na het opzetten van alle tenten op zoek gegaan naar het wc hok. Heel duidelijk, er moest een paadje zijn tussen plek A7 en A9. Maar wij konden dat mooi niet vinden. Half uurtje zoeken, nog niets gevonden. Toen kwam er gelukkig iemand aan op zo’n golfkar (die in Canada algemeen gebruikt worden voor vanalles en nog wat) en die wees ons het pad aan. Wel degelijk tussen A7 en A9 maar zo onooglijk klein dat we het in het donker helemaal gemist hadden. Maar dit mini pad leidde ons mooi wel naar een droogzit hok met mooie (en vooral droge) picknicktafels en het wc hok.

Daarna snel naar bed.

Zaterdag begon met het zoeken van een plek om te ontbijten. In het nabijgelegen dorp vonden we een geschikte uitspanning met terras waar we in een hele warme zon heerlijk een vakantie gevoel konden krijgen. Het ontbijt bestond uit eieren voor diverse mensen, en croque monsieur voor anderen, maar bij allen hoorden daar natuurlijk gebakken aardappelblokjes bij en voor sommigen zelfs ook een klein bakje macaroni salade. Al met al dus een heerlijk ontbijt 😉 .

Daarna boodschappen doen, dorpje bekijken en de rest van de dag voornamelijk geluierd, boekje gelezen, uurtje gewandeld, vuurtje gebouwd (Sjoerd voornamelijk), gegeten en vroeg naar bed.

1 Comment

  1. uschi said,

    August 5, 2009 at 3:09

    Fantastisch, Laura, dat we zo jullie vakantie een beetje kunnen volgen!
    En het terras van jullie nieuwe huis had ik ook nog niet gezien, prachtig begroeid!