08.06.09

Nog twee dagen rijden

Posted in Uncategorized at 18:44 by laura

Gisterochtend een beetje late start gehad vanwege internet problemen, dus om goed 11:30 pas onderweg. We waren de dag daarvoor al begonnen op de Chemin du Roy, een toeristische route die langs allerlei kleine plaatsjes voert, en die pikten we nu weer op. Als eerste voerde deze ons naar het kleine, ontzettend schattige dorpje Cap-Santé waar we uitgebreid zijn uitgestapt en het dorp bezichtigd hebben. De kerk had zulke mooi gebrandschilderde ramen dat Sjoerd en ik  zelfs Joost konden overtuigen even een kijkje in de kerk te nemen.

Aan het eind van de middag een camping genomen in het dorpje Baie-Saint-Paul. De camping was een beetje merkwaardig, met in het midden een hele zielige kinderboerderij. ‘s Avonds eindelijk een potje small world gespeeld, een spel dat we een paar weken terug van Richard en Maartje hebben gekregen. Erik wilde al dagenlang het spel spelen maar het kwam er maar niet van. Het was erg leuk, helaas heb ik dit keer niet gewonnen.

Vanmorgen op ons gemak opgestaan en weer opgebroken, we hadden slechts een korte rijdag voor de boeg, ongeveer 125 km, met wat toeristische uitstapjes. We begonnen met naar de kaaswinkel te gaan die groots stond aangekondigd in de diverse gidsen. Echter de TomTom snapte het niet helemaal en zo besloten we eerst even te stoppen bij een bakker en wat lekkers te halen en bovendien een fatsoenlijk brood te kopen (Canadees supermarkt brood is echt afschuwelijk). De kaaswinkel bleek daarna maar een klein stukje verder te zijn en erg de moeite waard. Met een mooi groot raam waardoor we de mensen aan het werk konden zien in de ambachtelijke kaasmakerij zelf.

Daarna doorgereden tot bijna in Tadoussac waar we vervolgens besloten dat we daar niet wilden zijn. Dus 35km terug gereden om een camping te zoeken aan de zuidkant van het Parc du Saguenay, we wilden daar wel graag een paar nachten staan. Helaas bleek de eerste camping die we vonden geen plek te hebben voor meer dan één nacht. De tweede camping had slechts plek voor twee nachten, ook niet ideaal dus. Dus toch het campingboek met enkel grote campings er maar weer bij gepakt en gaan bellen. Bij de tweede hadden we beet, wel uiteraard nog wat rijden. Maar zo gezegd zo gedaan en nu staan we dus op een camping “Au jardin de mon père” in La Baie. Uiteindelijk dus veel meer gereden dan verwacht, maar nu blijven we in ieder geval een poosje hier staan. Ik heb overigens vandaag alles gereden, de auto rijdt fijn al is het nog steeds een enorm ding bij het parkeren. Nu hoef je in Canada gelukkig vrijwel nooit iets als file parkeren te doen, er zijn altijd vakken. Na het opzetten van de tenten begon het gelijk te regenen, dus toen ook gelijk een mooi afdak gemaakt met ons nieuw gekochte zeil, het is net echt nu.

4 Comments

 1. uschi said,

  August 7, 2009 at 1:54

  op de fotogalerie hebben jullie zo’n prachtig 30km-boord ( daar zou zelfs ik na luisteren!)
  Hadden ze ook lekkere kaas in die mooie winkel? waarschijnlijk Franse?

 2. Maartje said,

  August 8, 2009 at 5:53

  Hee daar,

  Hebben jullie wel allemaal lol gehad met de vreemde combinaties 🙂 in het spel smallworld.
  En hoe is het mogelijk dat het daar langs de kust nog steeds zo veel regent.

  groetjes,
  Maartje

 3. laura said,

  August 8, 2009 at 17:31

  ja, hebben wel komische combi’s gehad, nog steeds wel lastig te voorspellen wat gaat werken en wat niet.

  We hebben wel veel regen, maar daarnaast ook erg veel zonneschijn, het weer slaat gewoon de hele tijd snel om.

 4. erik said,

  August 17, 2009 at 6:00

  De kaas in de winkel was lekker en Quebecois (niet Frans).