08.10.09

Oase, in the middle of nowhere

Posted in Uncategorized at 17:22 by laura

Gisteravond besloten we om vandaag toch maar niet te gaan verplekken, het zou vanochtend slecht weer worden. En bovendien wilden we nog naar een ander provinciaal park dat net zo ver was vanaf onze nieuw plek als onze huidige plek.

De weersvoorspelling kwam uit, de ochtend was druilerig en grijs. Toch vroeg opgestaan om op tijd op weg te zijn naar het park Hautes-Gorges de la Riviere Malbaie. Nog een klein oponthoud voordat we weg konden omdat helaas de afwasmiddelfles gelekt had door onze hele keukenkist.

Daarna toch op weg, De TomTom kende helaas geen weg naar het park toe, dus in eerste instantie naar een grotere weg gereden vanaf waar we een ontzettend klein wit weggetje moesten vinden. We hadden al het vermoeden dat het een onverharde weg zou zijn, maar daar zijn er nog al veel van, de meesten enkel voor houtkap. Net toen we wat twijfelden over de richting stond daar een enorm bord dat ons in een onooglijk klein modderweggetje stuurde, het was niet enkel onverhard, er lag zelfs geen gravel. En na ongeveer twee kilometer kwam ons natuurlijk ook nog een enorme vrachtwagen met hout tegemoet. Na 8km was het begin van het park, met een klein huisje waar we moesten betalen. Daar zat echter een bordje op de deur dat we ons bij de auberge moesten melden. We vonden het wat vreemd dat er hier, in the middle of nowhere een auberge zou zijn. Maar 8km verder, en bovendien perfect aangegeven vonden we inderdaad een auberge. En wat voor auberge! Het zag er perfect en supernetjes uit, met lekkere leren fauteuils binnen waar we ook nog wel een kop koffie konden krijgen.

Daar bleek echter dat we vanaf deze kant van het park niet naar de gorge konden waar we eigenlijk voor waren gekomen. Maar in plaats vond men dat we nog 20 minuten verder moesten over de modderwegen en dan een wandeling maken, en ach dat vonden we wel wat. Dus verder op weg over paden die zo mogelijk nog slechter werden naar het begin van de wandeling. Daarna begon onze wandeling over een vrij breed pad, dat na een poosje overging in een echt smal bospad. We wandelden in een kloof naast een riviertje. De begroeing was heel erg weelderig met enorm veel mos, korstmos en varens. En in het riviertje waren regelmatig beverdammen te bewonderen, helaas geen bevers gezien.

Een paar keer moest er wat geklauterd worden om het riviertje over te steken en om enorme plassen heen te gaan. Het pad was overigens opvallend netjes aangelegd, maar gelukkig zonder gebruik te maken van hekjes, metalen trappen etc. Enkel met stenen die voorhanden waren, waren plateautjes en een soort trappen gemaakt waar nodig. Na ongeveer 2,5 uur lopen (ok, 2 uur lopen en0,5 uur foto’s maken etc) kwamen we bij een prachtige waterval uit waar we uitgebreid gezeten hebben.
Daarna dzelfde weg teruggelopen op een wat straffer tempo in 1,5 uur. Volgens Erik was dit de mooiste wandeling die hij in lange tijd gemaakt had, misschien voor mij ook wel.

(meer tekst onder de foto’s)

Vervolgens hotsend en botsend in de auto weer terug. Ik vind het veel leuker om dat zelf te rijden maar nu was het Erik’s beurt en zat ik achterin, prompt werd ik misselijk. Op de camping na wat rusten hebben de vrouwen eten gekookt, en de mannen een vuur aangemaakt. En daar ga ik zo maar eens lekker heen, een paar mashmallows roosteren!

6 Comments

 1. Wmijn said,

  August 10, 2009 at 23:58

  Ziet er goed uit!

 2. uschi said,

  August 11, 2009 at 1:16

  wat een spannende rode kreeft!
  de begroeiing zegt ook, dat het er vaker regent.
  hoe veel wandelaars kwamen jullie daar tegen?
  ik geniet enorm van jullie verhalen en FOTOS!

 3. laura said,

  August 11, 2009 at 8:38

  Algemeen klaagt iedereen hier over de ontzettend slechte zomer. De begroeiing heeft meer gewoon geluk dat het zoveel regent.
  We zijn twee andere mensen tegen gekomen. Dat was eigenlijk al meer dan verwacht, het was daar echt enorm afgelegen.

 4. hennepen said,

  August 11, 2009 at 20:11

  Hallo allemaal,

  Het is erg grappig om over jullie belevenissen te lezen, terwijl ik zo dichtbij ben. Jullie hebben de door ons felbegeerde beren gezien, wij de door jullie felbegeerde moose en bever. Veel plezier nog en tot volgende week!

  Henny

 5. fransp said,

  August 13, 2009 at 14:08

  Dag vakantievierders (of beter: vakantievijvers).

  Bij alle comments nog een stukje vanuit Eemnes.
  Ik wil graag laten weten dat ik zeer geniet van jullie verslagen in Beeld en Woord.
  Prachtige berenfoto’s, de glas-in-lood foto’s en het feest. Op zeker moment meende ik nòg een berefoto te zien, maar toen ik hem vergrootte bleek het een van jullie te zijn, in (bere-)kruiphouding.
  Ik heb ook nog een verzoek: Jullie auto is verschillende malen op foto’s verschenen, maar steeds zódanig dat ik daaruit nog niet kon opmaken wat voor auto het is. Dus: kun je nog een foto maken waarop (merk)naam en evtl typenaam te lezen is?
  Bedankt en verder nog mooie dagen en avonturen!

  Frans P.

 6. erik said,

  August 17, 2009 at 6:09

  Hmmm… ik las dit pas toen ik al terug was, en de auto is nog bij Joost en Ria en Sjoerd. Dus geen foto, sorry. Maar ik kan je wel vertellen dat de auto een Pontiac Montana is.