08.14.09

Uitzicht op de krater

Posted in Uncategorized at 18:08 by laura

Op dinsdag zijn we weer verder getrokken, dit maal terug richting het zuiden, naar het park Grands-Jardins. Omdat we daar niet verwachtten internet te hebben, of zelfs maar bereik met een mobiel, moesten ‘s ochtends nog even de laatste dingen wat dat betreft gedaan worden. Dus oma gebeld, Agnes geskyped, blog gechecked voor de laatste comments en daar weer een reactie op geplaatst.
En toen echt onderweg, het was niet ver, met minder dan twee uur rijden waren we daar waar we wilden zijn. Helaas was de camping aan het water vol dus een plekje op een andere camping gekregen. Geen erg beste plek, we staan op gravel, maar dat is niet ongebruikelijk in een provinciaal park en er is geen schaduw. Dat zou met het weer van de afgelopen dagen geen probleem zijn geweest, maar nu wordt er voorspeld 23 graden, 26 graden en nog zoiets voor de komende drie dagen. Maar goed, niet gezeurd en de tent opgezet. De rest van de dag wat geluierd, een boek gelezen en nog boodschappen gedaan voor die avond en de dag erop. En ‘s avonds in het algemene hok nog een spel gespeeld.

Woensdag hadden we een lange wandeling gepland, 5 uur wandelen, 11km met aardig steigen en dalen. Met heel veel water in de rugzaken gingen we op weg. Klein stukje rijden en toen draaiden we de parkeerplaats op, we waren duidelijk niet de enigen op deze wandeling. En toen, rond 10:20 op weg. We begonnen met ongeveer 4km stevig steigen, erg steil en erg lang. We gingen niet erg snel dus over het algemeen was het goed te doen. Enkel de hitte maakte het zwaar, bij de meesten gutste het zweet van het gezicht. Ria gebruikt tegenwoordig onze wandelstokken wat aanzienlijk helpt bij het steigen, en meer zekerheid biedt bij het dalen.


Bij een klein meertje een eerste rustpauze genomen, samen met nog behoorlijk wat anderen. Daarna nog een flink stuk steigen naar de eerste top van de dag. Prachtig uitzicht hadden we daar, we konden zelfs de St. Lawrence rivier zien liggen. Kort daarop wilden we lunchen maar Sjoerd was wat vooruit gelopen en hoorden ons niet roepen. Dus ikke erachter aan gerend, en net toen ik er bijna was struikelde ik. Nu ben ik een beetje kapot, aantal flinke schaafwonden en een beetje stijve pols. Maar Sjoerd heeft me afgepoetst en een kusje erop gegeven dus het doet niet echt pijn. Toen wel lekker gelunchd.


Daarna zou het een beetje steigen en dalen worden met nog een paar kleine topjes. Dat steigen en dalen bleek echter ook weer zeer steil te zijn, met zelfs hier en daar trappen. Verolgens was er een kleine splitsing waar Erik, Joost, Sjoerd en ik nog 500 meter naar een top zouden klimmen, Ria zou zoetjes aan naar beneden lopen, terug naar de parkeerplaats.


De top was echt prachtig (ook erg druk trouwens, we zijn sowieso op deze wandeling niet veel alleen geweest). Uitzicht naar alle kanten en omdat het erg helder was kon je ver kijken. Er stond beschreven dat we aan de rand van een meteoriet krater stonden van 56km doorsnee. En we konden inderdaad ook goed zijn dat er een soort ronde kam van bergen was met in het midden een vlakker stuk, dat was wel bijzonder. Uiteindelijk best lang op de top rondgekeken.
Daarna ook wij terug naar beneden. Sjoerd besloot op maximale snelheid te gaan rennen dus die waren we al snel kwijt, Joost, Erik en ik kwamen daar wat rustiger achteraan. Waar de rest van de wandeling erg mooi was geweest was dit pad naar beneden dodelijk saai. Erg blij dat we niet aan deze kant begonnen waren, dan waren we het al snel zat geweest.
Beneden nog even samen uitgeblazen en toen terug naar de camping. Uiteindelijk waren wij rond 16:10 terug bij de auto.

Op de camping heb ik lekker even gedouched en gepoogd al het zand uit mijn schaafwonden te spoelen met wisselend succes. Daarna besloten Joost, Sjoerd, Erik en ik dat we nog best de 1,8km wandeling konden maken die vanaf de camping begon. De eerste wandeling was immers een stuk sneller gegaan dan verwacht. Dit was een simpele wandeling zonder hoogteverschillen die heerlijk was om nog even wat te kletsen en uit te lopen.

‘s Avonds enorm decadent gegeten met gebakken aardappelen, een stuk geroosterd varkensvlees, venkel met kaas en sla en dat alles van onze twee kleine benzine brandertjes, waarvan één het ook nog nodig vond halverwege de geest te geven (geen benzine meer). Overigens was het varken kant en klaar gekocht, we dachten dat vers vlees niet een dag in deze hitte zou overleven.

En inmiddels brandt er een lustig kampvuur en ga ik fijn marshmallows roosteren. Ik zal er één verbranden en de rest mooi bruin bakken.

Nog een klein addendum, geschreven op donderdagochtend. Het was een heerlijke avond, zachtjes gezongen bij het kampvuur en gekeken naar eindeloze vallende sterren.

1 Comment

 1. Hanneke said,

  August 15, 2009 at 2:52

  Supermooie wandeling! En lekker weer 🙂

  Hier is het ook heerlijk weer vandaag, zo lekker naar buiten.

  Groetjes Hanneke

  PS. Sorry, beroepsafwijking: als je het woord stijgen zo vaak gebruikt moet je het wel met een lange ij schrijven 🙂