09.06.09

Henny, René, Joep, Tom

Posted in Uncategorized at 18:33 by erik

Wij werden een tijdje geleden blij verrast met het nieuws dat Laura’s tante Henny met drie man aanhang bij ons langs zou komen (René en zijn twee zoons Tom en Joep). Ze waren met zijn vieren een week of drie in Canada en wilden dat wel in Waterloo afsluiten. Die afsluiting viel precies tussen onze thuiskomst uit Québec en de terugkomst van Joost, Ria, en Sjoerd, dus dat was handig. (Op zich zou met zijn allen (negen totaal) tegelijk in ons huis ook wel gezellig zijn, maar toch niet echt praktisch – zo groot is ons huis nou ook weer niet!)

Dus op dinsdagavond 18 augustus kwamen ze gevieren bij ons aan. Het was direct heel gezellig en we waren zo lekker samen aan het kletsen dat we allemaal een beetje het gevoel voor tijd verloren. Op zeker moment voelde het toch wel vrij laat en we besloten maar naar bed te gaan, want de klok gaf half twaalf aan. Helaas bleek echter dat die ene klok twee uur achter liep, dus het was nog een beetje later dan gedacht!

Op woensdag hebben onze gasten Elora en St Jacobs onveilig gemaakt, en ‘s avonds zijn we met zijn allen bij ons favoriete restaurant “Rude Native” gaan eten. Ik geloof dat ik er nog niet eerder op het terras had gezeten, maar dit keer lukte dat wel en we hebben het er erg naar onze zin gehad. Veel gekletst, en Laura en ik vonden het vooral erg leuk dat Tom en Joep ook heel wat duiten in het zakje deden daarbij. We lagen gelukkig ietsje eerder onder de wol dan de avond ervoor.

Op donderdag hadden we tussen de middag afgesproken bij de St Jacobs Farmer’s Market, waar wij van Maplesoft vaak heengaan om te lunchen. Daar hebben we dus nog fijn samen gegeten en daarna moesten ze zoetjesaan naar het vliegveld in Toronto toe om weer terug te vliegen. Het was een kort bezoek, maar we hebben ervan genoten!

2 Comments

 1. hennepen said,

  September 7, 2009 at 4:17

  We hebben ons verblijf in Canada waardig en gezellig afgesloten. Het eten in de Rude Native was werkelijk excellent, en wij hebben er enorm van genoten! Ons vertrek uit Canada op 20 augustus mag – met gevoel voor understatement – stormachtig genoemd worden. Op weg naar het vliegveld was te zien dat het rommelde in de atmosfeer, met talloze bliksemschichten en windstoten. Ingecheckt en wel, konden we het spektakel aanschouwen vanuit de KLM-lounge. Toen bleek dat het vliegveld werd gesloten na een tornadomelding: het luchtruim rond de luchthaven werd gesloten, er mocht geen vliegtuig meer in of uit, en ook alle grondverkeer werd onmiddellijk en echt volledig stilgelegd. Ik denk dat de aangekomen passagiers en bemanning die in het vliegtuig zaten dat misschien twintig meter van de pier stond, en een uur moesten wachten voor ze verder mochten taxiën “not amused” waren. Later bleek dat de tornado in o.a. Guelph zijn voet aan de grond had gezet, en in korte tijd voor een ravage had gezorgd. In Durham viel een dode.

  Lees er meer over op http://news.guelphmercury.com/News/Local/article/525036

  Onze vakantie in Canada was in één enkel woord geweldig, en duurde eigenlijk een jaar te kort. Wij zijn in elk geval van plan om weer terug te gaan/komen, en nog veel meer in Canada gaan rondsjouwen.

  Groeten van Tante Buuv en Oom René

 2. laura said,

  September 8, 2009 at 18:15

  Dat klinkt wel heftig! Daar hadden wij niets van megekregen!