09.07.09

Joost, Ria en Sjoerd in Waterloo

Posted in Uncategorized at 21:50 by erik

Op dinsdag 25 augustus kwamen Joost, Ria en Sjoerd terug uit Québec naar Waterloo om nog een weekje bij ons te blijven. Die avond hadden wij een tweetal Ultimate Frisbee-wedstrijden, de laatste van het seizoen, en beslissend voor onze positie in de competitie; we konden 13de t/m 16de worden. We hadden verteld waar de wedstrijd zou zijn (handig man, die BlackBerry van Sjoerd) en we ontmoetten elkaar bij het veld toen we de eerste wedstrijd net zo’n beetje gewonnen hadden (hoera — 13de of 14de dus!)

De tweede wedstrijd was nog wat spannender, en mede dankzij Sjoerd, die ook nog even in het veld stond toen hij de regels uitgelegd gekregen had, wonnen we die ook (hoera — 13de dus!). Een van onze medespelers, die vlakbij het veld woonde, nodigde toen iedereen uit om nog even wat hamburgers van de barbecue te komen eten bij hem thuis. Daar hadden we allemaal wel oren naar! Het was heel gezellig en ook leuk te horen wat Joost, Ria en Sjoerd allemaal hadden meegemaakt.

Gedurende de volgende dagen hadden onze gasten zich allemaal wel heel erg nuttig gemaakt (gras maaien, was strijken etc.); heel erg fijn voor ons natuurlijk, maar ik vrees dat wij die dienst niet zomaar kunnen retourneren! (Is dat een anglicisme?) Op donderdag tussen de middag hadden we -natuurlijk, vaste prik- afgesproken samen bij de St Jacobs Farmers Market te lunchen. Verder bedachten we nog net voordat het vrijdagochtend was dat we vrijdagochtend het gehuurde busje terug moesten brengen; daarna vertrokken Joost, Ria en Sjoerd voor een (lange) dag naar Toronto.

Zaterdag overdag moest er natuurlijk disc golf gespeeld worden. Op zaterdagavond was een verjaardagsfeestje van onze goede vriendin Stephanie, en wij hadden daar ook een uitnodiging voor Joost, Ria en Sjoerd losgepeuterd, en ook voor een vriend en collega van Laura: Dave. Dat was leuk en ik geloof dat al onze meebrengsels zich ook goed vermaakten. Er werd natuurlijk uitgebreid gekletst en dat was erg leuk.

Op zondag hadden we bedacht dat het leuk was nog even met zijn vijven gezellig wat te doen, maar Sjoerd had eigenlijk al eerder bedacht dat hij die dag lekker rustig aan wat rond het huis wilde doorbrengen en lezen en zo. Prima natuurlijk, dus Joost, Ria, Laura en ik gingen met zijn viertjes een paar uur wandelen. Het was een leuke wandeling waar we via John en Jenn van wisten: het is eigenlijk stiekem midden door Kitchener, maar dat heb je niet door omdat het door een strook tamelijk dicht bos gaat. Het beviel ons prima en het weer werkte ook goed mee.

Na afloop hebben we met zijn vijven heerlijk gegeten bij The Keg. Dat is een keten van steakhouses; bij de vestiging in Waterloo verstaan ze hun vak behoorlijk goed dus we gaan daar wel vaker met gasten heen. ‘s Avonds en maandagochtend nog van de laatste kletsmogelijkheden gebruik gemaakt en toen moesten we weer afscheid nemen: ‘s middags zouden ze bij ons met een taxi worden opgehaald om naar het vliegveld in Toronto te gaan. Daaag!

P.S.: Onze vorige post over Joost en Ria en Sjoerd, Toerist uithangen in Québec, heeft nu foto’s!

2 Comments

 1. Hanneke said,

  September 8, 2009 at 3:59

  haha, mooi anglicisme 🙂

  ik had er laatst ook één, Bas lachte me erg uit toen ik zei: ik ga de tuinkerszaadjes groeien.

  Wanneer komt jullie volgende bezoek?

  Groetjes Hanneke

 2. laura said,

  September 8, 2009 at 18:14

  die vind ik nog leuker!

  we gaan nu wachten op jullie germanismen 😉