09.05.09

Toerist uithangen in Québec

Posted in Uncategorized at 21:13 by laura

Op vrijdag zijn we dus aangekomen in Québec city op een enorme camping die deel uitmaakt van een keten van campings. Maar dat was de enige die we konden boeken vanaf onze vorige stop, en dat boeken was nodig want we hadden het op een na laatste plekje. Naast ons bleken nota bene ook Nederlanders te staan, (zij hadden echt het laatste plekje) voor ons de eerste Nederlanders die we deze vakantie tegen komen. Ze woonden in New York en gingen een paar weken in Québec op vakantie. Grappig dat al snel bleek dat zij een zelfde soort ervaringen hadden als wij met reizen in Noord Amerika en dingen waar je zo tegenaan loopt. Was wel een soort feest van herkenning.
Zaterdag gingen we lekker Québec in, voor Erik en mij was dat de laatste dag van de vakantie dus er moesten goed wat souvenirs gekocht worden. Daaraan gelukkig geen gebrek in Québec. Québec is een van de weinige steden in Canada met een aardig grote oude binnenstad, dus iedereen roept ook hoe ontzettend geweldig het daar wel niet is. Maar wij als verwende Europeanen waren een beetje sceptisch. Maar het was echt fantastisch, het was groter dan verwacht en allemaal erg schattig. Best een beetje alsof je in Frankrijk rondloopt. Erik en ik hebben ons erg gelaafd aan het feit dat ze er terrasjes hebben en een groot voetgangersgebied. Heerlijk om even de dingen te zien en ervaren die we in Waterloo zo missen. En natuurlijk eindeloos veel foute souvenir shops waar je fijn je zus kunt tooien met stompzinnige hoofddeksels.

Op een terras nog een stel Nederlanders ontmoet die erg graag wilden praten, en ach na twee weken in de wildernis waren wij ook wel in voor wat praten. Zij waren ook in nationale parken geweest en hadden nota bene wel elanden en bevers gezien! Maar gelukkig geen beren, die hadden wij dan weer, al hebben wij toen natuurlijk wel vals gespeeld.

Al met al heerlijk rondgedabberd en gelummeld. Aan het eind van de dag nog heerlijk uit eten geweest en de laatste felle discussies gevoerd, zoals dat gaat bij ons. Toen terug naar het pontje, we hadden namelijk de auto ten zuiden van de St Lawrence rivier laten staan en waren met het pontje naar Québec gegaan. De pont ging vanaf 20:30 elk uur en wij wilden de pont hebben van 23:30. Echter bij de pont aangekomen rond 23:15 bleek er een enorme rij, echt enorm. Netjes achteraan gesloten, en toen kwam het pontje en konden wij er helaas niet meer bij 🙁 . En de volgende zou pas een uur later gaan. Gelukkig hielden ze zich niet erg aan de dienstregeling dus de pont van de overkant die 15 minuten later kwam laadde ook bomvol en voer meteen weg, met ons aan boord gelukkig (en weer kon niet iedereen erop die stond te wachten).

Vanochtend niet veel meer gedaan, onze spullen gepakt tent ingeruimd en op naar het vliegveld. Daar nog een laatste koffie samen en toen zat onze vakantie erop. En nu wachten we tot we kunnen boarden en dan moet ik de computer inleveren bij Erik want die moet eigenlijk meteen wiskunde gaan doen. Ik rek mijn vakantie nog tot vanavond.

1 Comment

  1. Blog Home » Joost, Ria en Sjoerd in Waterloo said,

    September 7, 2009 at 22:12

    […] Onze vorige post over Joost en Ria en Sjoerd, Toerist uithangen in Québec, heeft nu […]