10.24.09

Een grote grijze appel

Posted in Uncategorized at 6:13 by laura

Voor dit weekend stond een lang weekend New York op het programma. Want eigenlijk wonen we nu relatief vlakbij en ik was er in ieder geval nog nooit geweest. Dus donderdag na het werk naar Buffalo gereden, dat ging soepeler dan verwacht, bij de grens was weinig oponthoud en we hoefden niet lang te wachten voor ze onze vingerafdrukken, foto, suffe vragenlijst etc weer verwerkt hadden. Daarna was het nog maar kort naar ons hotel. In het hotel hebben we nog wat gegeten en verder het hotel verkend. Dat was wel komisch omdat het een hele grote overdekte binnenplaats heeft met terras en zwembad. Onze kamer was op de eerste verdieping en had een balkon dat uitkeek over dit ietwat merkwaardige geheel.

Vrijdag op tijd opgestaan en naar het vliegveld gereden. New York is vanaf Buffalo maar een uur vliegen dus om 10:30 waren we al in New York. We hadden geen ruimbagage dus we waren gelijk klaar om de stad in te gaan. Eerst wat gevogeld met het metro-kaartjes systeem. Vervolgens eerst in ons hotel de bagage afgegeven en toen echt de stad in. Heerlijk om weer eens in een stad te zijn waar echt iets gebeurt, waar mensen op straat zijn. Helaas wel een beetje grijze dag zoals je kunt zien op de foto’s. Vandaag vooral rondgedwaald, richting Broadway, Times Square etc. En ook veel gegeten. Er is hier volcontinu eten aanwezig van de eindeloze hoeveelheden straatventers tot chique restaurants en daar moest dus een goed deel van uitgeprobeerd worden.

Toen het Rockefeller Center op om over de stad uit te kijken (deze en nog een aantal andere tips kwamen van Eriks nichtje Wiegertje die nu en dan een paar maanden in New York woont). We hadden er een kaartje bij dat precies aanwees welk gebouw wat was, alsof je bergtoppen aan het identiciferen bent. Ook nog even langs het World Trade Center gelopen en de plannen bekeken voor het monument dat ze er nu bouwen. Daarna met de veerpont naar Staten Island, dat was ook wel een mooi tochtje, helaas werd het weer wel grijzer en grijzer.

Vanavond zijn we naar een klein theater geweest waar enkel improvisatie shows worden gedaan. We hebben eerst een duo gezien dat wel ok was. Daarna een groep van 5 mensen, Lead McEnroe, die echt heel erg goed en komisch waren. Ze begonnen met een suggestie vanuit het publiek, waarop iemand riep: Nikes! En vanuit daar eindeloos doorgaan op elkaars sketches. In de meeste sketches waren zo’n 2-3 mensen aan het meespelen. En als de anderen een goed idee hadden of vonden dat het zo wel genoeg was dan werden ze afgetikt en namen degene die even aan de kant hadden gestaan het over. Al met al een groot succes.

1 Comment

 1. Hanneke said,

  October 26, 2009 at 1:46

  En weer terug?

  Wat vonden jullie nou van NYC? 🙂
  Ik vond alles zo… groot! Inclusief de muffins, wat dan wel weer leuk was 🙂

  Groetjes Hanneke