10.28.09

Appel

Posted in Uncategorized at 17:46 by laura

Zaterdag zou het gaan regenen, en dat deed het dan ook. Maar gelukkig hadden we eerst nog een uurtje zon en was het bovendien warmer dan vrijdWe besloten eerst naar een sneaker winkel te gaan omdat ik zo graag kleurrijke schoenen heb maar die nooit ergens kan krijgen. Helaas was de winkel gesloten tot 12:00, en nummer twee die we probeerden ook.Tegen die tijd waren we al aardig wat tijd verder en was het tijd om ergens wat te zitten en te drinken.

En daarna op naar het dumpling festival met als thema “Dumplings from around the world”. Dit festival waren we ook pas net daarvoor toevallg tegen gekomen en toen was het nog gesloten. Maar na ons uitgebreide zitten en drinken konden we er wel heen. We kochten twee eettickets en toen moesten we kiezen bij welke van de 10 ofzo stands we dumplings wilden halen (en eigenlijk houd ik helemaal niet ontzettend van dumplings). We kozen voor een portie Mexicaanse en een portie Fillipijnse dumplings. Het werd al snel knap druk bij het festival en wij bleven ook nog even hangen omdat we graag de … van 12:30 wilden zien, namelijk: “het ceremonieel aansnijden van de Giant Dumpling”. De Giant Dumpling zelf was weer gevuld met een kleine 1000 normaal formaat dumplings. Tot die tijd werd de dumpling streng bewaakt door drie mannen. En toen eentje niet opletten en een van de gasten toch de dumpling wist aan te raken kreeg de bewaker dan ook danig op zijn kop. Helaas begon om 12:30 eerst een eindeloze rij van toespraken, en geen “aansnijden van de Giant Dumpling”. Na vijftien minuten toespraken zijn we toch maar vertrokken naar het Pumpkin Festival in Central Park.

Inmiddels begonnen de regen intervallen de droge periodes al aardig te overheersen. Maar het was toch aardig druk in Central Park met vooral eindeloos schattig verklede kinderen. De top kostuums waren prinsessen en de diverse smaken super helden. En verder was er vanalles te doen en te zien. We zijn eerst de muziek gevolgd naar een klein podiumpje waar moeder en twee dochters evenwichtskunsten en dergelijken lieten zien. Daarnaast ook uitgebreid gekeken bij echt heel mooi uitgesneden pompoenen, geschminkte kinderen, de resultaten van de scarecrow wedstrijd, een heel komisch bandje en verder mensen in het algemeen. Kortom, we hebben ons prima vermaakt.

Daarna weer even ergens binnen zitten om ietwat droger te worden en vervolgens in een forse regen terug naar de sneaker shop. Maar daar hadden ze voornamelijk hele bulky sportschoenen die ik niet wilde, wel kleurig meestal. Dus snel door naar de TKTS om discount kaartjes te halen voor een musical. We wilden graag naar Wicked maar we wisten al dat dat waarschijnlijk niet ging lukken voor minder dan ongeveer 175 per persoon. Na een uurtje in de rij te hebben gestaan kaartjes gekocht voor South Pacific. Dat is een oude musical die ze opnieuw hebben uitgebracht en die vervolgens weer aardig wat Tony’s heeft gewonnen, onder andere die voor beste revival.

Toen was ik wel echt toe aan even in het hotel hangen, droge sokken, droge schoenen, Erik droge broek. En veel te snel al weer de deur uit. Eigenlijk ook een beetje te laat. South Pacific speelde in een theater dat deel is van een complex veel verder naar het noorden dan de meeste anderen, (tegenover Juilliard als dat je wat zegt) dus een endje uit de buurt voor ons. Eigenlijk iets te laat vertrokken en toen bleek ook nog dat er daar nauwelijks restaurantjes waren. en ondanks ons snacken gedurende de dag hadden we eigenlijk best aardig honger. Gelukkig na even vragen bleek er een kleine diner om de hoek te zitten. Daar hebben we best ok gegeten, en snel! Met 20 minuten stonden we weer buiten.

De show was erg leuk, maar eigenlijk is zoiets natuurlijk al snel echt genieten. Het speelt in de Pacific ten tijde van de tweede wereldoorlog op een US marine basis. Voornamelijk een erg romantisch liefdes verhaal waar het thema racisme een grote rol speelt. Het was wel jammer dat het soms wat zacht was, in het Nederlands was dat wel ok geweest, maar bovenop een vet Zuidelijk US accent was dat soms lastig te verstaan. Ronduit storend was de man die naast me zat. Al na tien minuten viel hij in slaap om vervolgens wakker te worden toen er geklapt werd. Dat inslaap vallen en wakker worden heeft hij de hele eerste helft volgehouden. Maar het was een nogal grote man, en telkens wanneer hij weer in slaap viel zakte hij langzaamaan mijn kant op, erg storend.

‘s Avonds was het eindelijk droog en hebben we een aardig stuk gelopen in plaats van met de metro en ons vergaapt aan de mooie en minder mooie uitgaanskleding van de diverse mensen op straat.

Zondag zou het prachtig weer worden en … dat werd het ook! Strak blauwe lucht met een zonnetje. We zijn begonnen met onze spullen te pakken en de koffers af te geven bij de receptie. Toen met de metro naar Brooklyn (Breukelen zeg maar) om vanaf daar terug te lopen naar Manhattan over de Brooklyn Bridge. Eerst een stukje langs de Hudson vanwaar we al een prachtig uitzicht hadden over Manhattan. Op de brug was het erg druk, er was ook een of andere liefdadigheids loop. Wel een prachtige wandeling. Daarna nog hele even door Lower East Side en East Village gelopen. Daar heb ik een van de lekkerste ijsjes ooit gegeten: gemberijs!

Helaas zat het er toen voor ons alweer op, dus richting het vliegveld en terug naar huis.

3 Comments

 1. Hanneke said,

  October 29, 2009 at 3:00

  Ik vond de Brooklyn bridge ook superleuk! Jullie hebben daar ook erg mooie foto’s van!

 2. Hanneke said,

  October 29, 2009 at 3:06

  En de pompoenen zijn ook erg leuk!!

 3. uschi said,

  October 31, 2009 at 2:59

  Dat je op een regendag in een stad zo kleurige foto’s kan maken!
  Maar heerlijk, dat je New York ook nog met stralend blauwe hemel gezien hebt, he?