10.22.09

Zombie walk

Posted in Uncategorized at 19:13 by erik

We horen al twee jaar van mijn collega John dat hij zo’n plezier heeft in de zombie walks die in Waterloo en Toronto jaarlijks georganiseerd worden. Vorig jaar was hij samen met zijn vrouw Jenn gegaan, maar die vond het toch wel veel gedoe en daarom zocht hij nu andere mede-zombies. Voor iets geks zijn wij natuurlijk wel te porren, dus onder voorwaarde dat John ons met de schmink en zo zou helpen gingen wij wel akkoord.

Vorige week woensdag hadden we bij de tweedehands klerenwinkel al een pakje gekocht; dat wil zeggen, Laura, John, mijn collega Mathieu en zijn vriendin Myriam, en ik. Zaterdag gingen we ons bij John schminken; daar was ook Laura’s collega Andrew bij. John was al bezig toen wij aankwamen; hij had een soort sneldrogende latex (dat wil zeggen, latex, niet LaTeX) gehaald die hij op zijn gezicht smeerde; daar maakte hij dan een enkel velletje licht opgekreukt toiletpapier of misschien wat havermout aan vast, en dan nog een laagje latex eroverheen. Dat moest opdrogen, en toen schmink eroverheen.

Toen met de auto naar het centrum van Waterloo waar de verzamelplek zou zijn. Daar werden grote hoeveelheden nepbloed aangebracht (om het risico de auto’s vies te maken te verkleinen hadden we dat niet bij John thuis gedaan) en toen kon het beginnen. Er waren zo’n honderd zombies, plus nog twintig of dertig mensen “entourage” die niet verkleed waren, en foto’s maakten en zo. Daaronder ook Jenn en onze vrienden Steph en Mark.

Het leukste was eigenlijk het verzinnen van passende accesoires bij de kostuums. Laura was verkleed als zombie-oma, had grote krulspelden in het haar, een parelketting om en een paraplu die ook dienst deed als wandelstok. John was een zombie-sushi-kok, met een enorm mes en een Japans lapje om zijn hoofd. Mathieu was een zombie-Einstein met witte labjas, Myriam een zombie-gammamedewerker in uniform, en ze hadden allebei een geweldige pruik op: Mathieu een Einsteinpruik en Myriam een pruik met een enorme ‘mat’ van achteren. Andrew was een zombie-klusser en ikzelf was een zombie-groenteman in het uniform van een van de grote supermarkten bij ons in de buurt (Zehr’s); ik had een bebloede pastinaak in de hand bij wijze van steekwapen, een haarnetje (nou ja, eigenlijk een ding om je haar op zijn plek te houden voor als je een pruik op wil, maar geen haan die daarnaar kraait), en mijn bril nogal scheef op mijn gezicht.

Zeer traditioneel verliep de aftrap als volgt. Een van de organisatoren riep: “What do we want?“, waarop de zombies antwoorden: “BRAINS!“. Tweede vraag: “And when do we want it?” Antwoord: “BRAINS!“.

Vanaf het beginpunt strompelden we samen via een lang van tevoren vastgestelde route door het stadscentrum, al roepend om brains. De meeste voorbijgangers vonden het wel komisch, honderd van die idioten die gek doen, maar het was duidelijk dat sommige mensen het ook helemaal niks vonden: die wendden hun ogen af en liepen gauw door. Dat was eigenlijk stiekem het leukste, natuurlijk. Ook heel leuk: twee giechelende vijftigers in een geparkeerde auto die het eigenlijk te grappig vinden om weg te gaan: raam een stukje open, komt er weer zo’n idioot vol bloed grommend en roepend op je autodeur aflopen, raam gauw weer dicht. Er waren allerlei winkels met etalages waarachter mensen zich ook aan ons aan het vergapen waren. En twee medezombies liepen samen een schoonheidssalon binnen… waar ze zeer verrast door hun collega’s ontvangen werden!

Voor de route zie bijvoorbeeld deze link (NB: Waterloo is tegenwoordig zichtbaar in Google Streetview — gewoon genoeg inzoomen bij Google maps, dan krijg je het te zien). Eerst een stukje naar het noorden langs King Street, langs het gerenoveerde Waterloo Town Square en de Rude Native Bistro, dan aan de overkant van de straat weer terug, bij de Whole Lot-a-Gelata naar binnen waar iedereen die er zombieachtig uitzag een ijsje kon krijgen, en toen naar de videotheek die de organisatie altijd op zich neemt. Daar was het afgelopen. Na afloop zijn we nog wat gaan drinken bij een soort eetcafé, en een hapje eten.

Voor wie nog meer foto’s wil zien, en twee filmpjes die kennelijk op de lokale TV zijn geweest:
http://www.flickr.com/photos/3j0hn/sets/72157622604588412/
http://www.flickr.com/photos/sylpherware/sets/72157622606795346/
http://www.flickr.com/photos/3j0hn/galleries/72157622482516385/
http://www.swo.ctv.ca/news.php?id=6007&PHPSESSID=57387b094c1e993358b1a01e01cb1315
http://news.therecord.com/videogallery/615522

2 Comments

 1. sjoerd said,

  October 23, 2009 at 8:19

  Erg grappig allemaal heb nog niet alle foto’s bekeken maar het filmpje van de onderste link is erg leuk, hoewel ik geen geroep om Brains heb gehoord. Het eerste filmpje doet het niet bij mij geloof ik.
  En Erik mischien moet je volgende keer een flinke rettich nemen om de angstfactor van je moordwapen een beetje op te krikken 🙂

  Ps. je kunt ook zelf iets anders leuks kiezen http://weirdvegetables.blogspot.com/ 😛

 2. Hanneke said,

  October 23, 2009 at 11:25

  Gaaaaaaaf! 🙂
  Wat zagen jullie er geweldig uit! Echt briljant 🙂

  Grappig dat er zelfs kinders meeliepen.

  Groetjes Hanneke