12.22.09

Heerlijk avondje is gekomen

Posted in Uncategorized at 21:09 by laura

Ook dit jaar hebben we Sint Nicolaas kunnen overhalen toch ook naar Canada te komen. Uiteraard was Nederland eerst aan de beurt, maar op 13 december was het toch onze beurt. We hadden gezorgd voor voldoende Sinterklaas-snoep en er bleken ook aardig wat kadootjes te zijn. Er was iets voor John, Jennifer, Stephanie, Mark, Victor, Karishma, Erik en iets voor mij. Victor en Karishma waren nieuw dit jaar dus die hebben we van te voren wel even ingelicht over de gebruiken.

Uiteraard zijn we eerst begonnen met het zeer luid zingen van Sinterklaas liedjes, dat hebben Erik en ik voornamelijk voor onze rekening genomen. Toen we onze nieuwsgierigheid niet meer konden bedwingen (en belangrijker nog, Karishma en Victor ook waren aangekomen) konden we beginnen met de kadootjes.

Het lot wees Erik aan om als eerste zijn kadootje uit te pakken. Sinterklaas was zich erg bewust van de gevaren die om elke hoek gluren voor de fietser in Canada. En omdat Erik toch wil blijven fietsen was er gezorgd voor een passende outfit om de gevaren het hoofd te bieden.  Helaas heb ik geen foto, maar Stephanie heeft die wel dus bezoek ook zeker haar (halve tot nu toe) blog post hier. Vervolgens was het Victor’s beurt. Victor houdt erg van oude computerspelletjes en vond tot zijn grote plezier dat de Sint hem had verblijd met een echte retro Nintendo Entertainment System, met alle knopjes op de juiste plaats etc! Bovendien had een Piet erg hard gewerkt aan een fantastische en erg toepasselijke deken met mouwen! Eigenlijk is het leukste nog dat Victor zo enorm hard kan lachen en ook niet meer ophoudt. Waar wij dan natuurlijk ook weer veel plezier om hadden.

Ook John kreeg een heel toepasselijk kado. Iedereen kent uiteraard John’s uitroep: “if only I had some sort of portable device to look up wiki pages!”. En zo was het heel gemakkelijk voor de Sint een portable device te maken (“The Luggable Knowledge”) om John een handje te helpen. De foto’s (en Stephanies blog) spreken voor zich zou ik zeggen. Overigens zat er ook gelijk een gebruiksaanwijzing bij waarbij hij een vijftal dingen op moest zoeken in zijn “Luggable Knowledge” zoals:

 • How can one divide the word notoungulate?
 • How does one make a dirndl skirt?
 • What is the 21st habit of highly effective zombies?
 • etc. etc.

Al met al erg vermakelijk dus. (Voor de niet ingewijden, hij bezit een iPhone waar hij helemaal verliefd op is en de genoemde uitroep is altijd voorafgaand aan het opzoeken van iets op zijn iPhone).

Vervolgens was het de beurt aan Karishma die bleek een complete keuken te krijgen die ze meteen kon inrichten met de volgende zaken (van haar eigen verlanglijstje): een “food mover”, een “food mill” en een “microplate”. Ze was er erg mee in haar nopjes (lees eindeloos gegiechel en uitkraaien van plezier).

Jenicyde werd verblijd met een pasklaar Roller Derby Girl pakket waarmee ze zo de baan op kon. Als je niet weet wat Roller Derby is, kijk dan hier. Het is een evenement waar we altijd graag heen mogen gaan, en dan natuurlijk het liefst met John en Jennifer. En nu kan Jenicyde dus meteen meedoen! Ze heeft zich later nog even echt geheel opgetuigd. En hoewel eerst nog wat aarzelend werd ze al snel zekerder op haar skates. Tot ze een beetje al te overmoedig werd en zowat languit op de grond landde maar gelukkig stond Erik in de weg en voorkwam dat.

En toen was het eindelijk Steph’s beurt! Er stond namelijk echt een enorm kado met Steph’s naam erop. Eerst moesten we natuurlijk onze nieuwschierigheid bedwingen terwijl Stephanie haar gedicht voordroeg. Onder het enorme laken bleek Stephanies dubbelganger te zitten! Een dubbelganger om een oogje op de honden te houden wanneer Stephanie (of Mark) niet thuis is. Nu vind ik dit een minder geslaagd idee van de Sint, volgens mij maakt het niets uit of Stephanie thuis is of niet, die honden misdragen zich toch wel 😉 .

Vervolgens kreeg ik echt een heel tof gedicht (ik hoop dat in deel twee van Stephanies blog verschijnt) over hoe schattig ik wel niet was toen ik hier in Canada aankwam. En hoe ik nu veranderd ben in een -met bloeddoorlopen ogen- hockey monster. En daarbij kreeg ik spullen om extra goed hockey te kunnen kijken: drank, popcorn en muts en handschoenen met Toronto Maple Leafs logo (en nu GEEN lollige opmerkingen over hoe ze ervoor staan, ze spelen heel goed, ze hebben gewoon soms wat pech!). Dus sindsdien draag ik trouw mijn Leafs-muts.

Mark kreeg een notebook in een notebook, beetje lastig uit te leggen hier. Ook al omdat het gedicht verder niets te maken had met het kado, weet eigenlijk niet heel erg goed waar het gedicht wel over ging 🙂 .

Daarna hebben John en Mark ook het zingen geprobeerd. We hadden op youtube een karaoke versie gevonden van “Zie ginds komt de stoomboot” en John en Mark hebben dat luid en duidelijk meegezongen. Het was rijkelijk hilarisch aangezien ze de text, de taal en de melodie niet kenden. Verder ging het ze prima af. Toen een ouderwetse pan groentesoep weggewerkt en lekker broodjes gegeten. En rustig nog wat nagepraat. Ik moest helaas wel weg voor dat de laatsten weg waren omdat ik naar mijn hockey les moest (met mijn hockey muts op natuurlijk)!

Edit: we hebben het filmpje van Steph gevonden; hier is het:

3 Comments

 1. laura said,

  December 22, 2009 at 21:25

  Er zijn ook mensen die onze blog posts via Google translate willen lezen. En google translate maakt er altijd weer iets komich van en deze kon ik jullie toch niet onthouden:

  (and now NOT funny comments about how sure they are, they play very well, they just have bad luck sometimes!) . So since then I wear my wedding Leafs cap.

 2. Hanneke said,

  December 23, 2009 at 2:52

  Jullie hebben toch wel een filmpje van de karaoke??? 🙂

  Leuk, zo’n wedding cap 🙂

 3. laura said,

  December 23, 2009 at 6:23

  Ja, er zijn meerdere filmpjes, en ook van de karaoke maar niet in ons bezit. Steph heeft er, maar die is haar memory stick kwijt. Duimen dat ze hem terug vindt en dat ze dan de filmpjes online zet!