12.23.09

Hockey en ik

Posted in Uncategorized at 21:42 by laura

Het moest er toch eens van komen, dat ik een post schrijf over mijn hockeyen.

Vorig jaar heb ik schaatslessen genomen, wel op hockey schaatsen maar verder niet gericht op hockey. sterker nog, de lessen werden verzorgd door de lokale kunstschaatsvereniging. Maar dat maakte niet erg uit, al met al was het gewoon de enige die beginners lessen aanbiedt voor volwassenen. Een collega van Erik, Claire had me er destijds op gewezen. En op de lessen bleek dat er ook iemand schaatste die bij mij werkt, nota bene iemand die mij geinterviewed had.

Maar goed, dat is allemaal een jaar geleden nu en na dat jaar kon ik in ieder geval al een heel stuk beter schaatsen en was het tijd om op zoek te gaan naar hockey lessen. Wederom voor volwassenen beginners. Eigenlijk had ik dat zo gevonden.  En toen moest ik natuurlijk de hele aankleding hebben. Dat heb ik samen met Chris, een vriend van mij geregeld. Nu ja, dat heeft hij voor mij geregeld. Het idee gaat als volgt: we gaan samen shoppen voor mijn spullen en hij weet waar we heen gaan en wat ik nodig heb. Dus eerst op weg naar de tweedehandswinkels om te zien wat ik goedkoop kan krijgen. Daarnaast is mijn geluk dat ik vrij klein ben en dus in junior spullen pas. Chris maakte ondertussen een lijstje van wat ik nodig had. En bij elke ding dat we kochten en dus konden afstrepen kwamen er twee meer bij op het lijstje die hij zich herinnerde. In winkels voelde ik me ondertussen echt zo’n lappenpop, heen en weer geduwd door een verkoper aan de ene kant en Chris aan de andere kant. Maar al met al hadden we in redelijke korte tijd aardig wat spullen gevonden (en een klein fortuin uitgegeven).

Maar omdat we nog niet alles hadden een poos later dit nog eens herhaald, toen met meer versterking want Dave ging ook mee. Dus Dave en Chris hadden intelligente gesprekken over weet ik veel terwijl ik er zo’n beetje achteraan hobbelde. Erg komisch, voelde me duidelijk een klein kuiken (en dat vond ik ook wel best).

Toen was het tijd voor mijn eerste les, op zondagavond 22:00-23:30, (‘s middags we eerst gezorgd dat ik daadwerkelijk een idee had hoe alles aanmoest en in welke volgorde). Dezelfde collega van mij die vorig jaar ook schaatsles had is er nu ook weer bij, dat is wel erg leuk. Ik had de eerste keer wel moeite met schaatsen, je hebt zoveel meer aan dat de dingen die normaal gemakkelijk gaan ineens een stuk moeilijker zijn. Maar gelukkig went dat snel. In de les zitten 3 mensen voor wie het echt de eerste keer is, de rest heeft al eerder les gehad. In totaal zijn er zo’n 15 mensen. We doen eerst ongeveer een uur oefeningen in puur schaatsen, puck handling en samenspel. En daarna een halfuur een wedstrijdje.

Na mijn tweede les ben ik ook een keer gaan spieken op vrijdag terwijl van Agfa een aantal mensen spelen met de lunch. En daarbij had ik het idee dat ik wel goed genoeg zou mee kunnen komen om er plezier in te hebben. Dus de week erop ook meegegaan. Doodeng natuurlijk, voel me veel te veel bekeken en niet goed genoeg. En voor beide ben ik redelijk allergisch. Maar goed, tanden op elkaar en ietwat op de achtergrond blijven. En net doen alsof je het niet heel verschrikkelijk vindt wanneer iemand besluit niet te scoren maar de puck aan jou geeft. Terwijl ik enkel het idee heb: let niet op mij en zout op! En eigenlijk was het best leuk.

Inmiddels heb ik daar nu vaak en het is een groep waarbij ik me ok voel, en niet het gevoel heb dat men het vervelend vindt dat ik er ben of dat ik andere mensen ophoudt. We spelen op een hele kleine ijsbaan waardoor je heel veel moet draaien, en stoppen. Dat is wel heel zwaar maar je leert er natuurlijk wel veel van.

Maar bovenal, ik heb er veel plezier in en vind dat ik het eigenlijk al best een beetje kan!

3 Comments

 1. uschi said,

  December 27, 2009 at 4:36

  Misschien een domme vraag, maar bestaat er een methode, om te zien, welk poppetje Laura heet?

 2. laura said,

  December 29, 2009 at 6:30

  Degene die op alle foto’s staat, meestal in het midden, altijd geheel in zwart

 3. Hanneke said,

  January 12, 2010 at 5:09

  Live zijn je schaatskunsten ook niet slecht! 🙂

  Goede vlucht terug!

  Groetjes Hanneke